Odkup vozil je lahko zelo tvegan posel, saj nikoli ne vemo ali bomo z nakupom naredili dobro ali bomo imeli od nakupa večjo škodo kot koristi. Nekateri se za odkup vozil odločijo za poškodovana ampak delujoče avtomobile. Sicer pri tem obnovijo poškodovan del avtomobila ampak na koncu še vseeno pridejo ceneje kakor pa da bi kupili po izgledu dobro vozilo ampak da mu motor nebi deloval.

Odkup vozil

Vozila, ki se prodajajo lahko preverimo na internetnih straneh ali pa v časopisih. Svetujemo vam da ponudbo spremljate na strani http://odkup.net. Pri odkupu vozil gredo najbolj v prodajo vozila srednjega in nižjega cenovnega razreda, ker so lažje finančno dostopni in niso predragi za vzdrževanje. Kadar se odločamo za odkup vozil je potrebno preveriti nekatere stvari, ki so zelo pomembni. Potrebno je preveriti, da se vsi podatki v prometnem dovoljenju ujemajo z številkami šasije in tipom motorja. Potrebno je dobro preveriti prodajalca in povprašati  koliko lastnikov je že bilo tega vozila. Seveda potreben je reden servis vozila, kot dokaz lahko preverimo servisni listek. Preverimo notranjost in tako lahko ugotovimo ravnanje z vozilom. Dobro je preveriti stanje sedežev, stanje preoblek,  volanski obroč, prestavno ročico, obloge na pedalih, saj je dobro počutje v avtomobilu zelo pomemben. Podrobno preverimo karoserijo in ugotovimo ali je odkupljeno vozilo že bilo poškodovano. Opran in svetleč avtomobil še ne pomeni, da je bil avtomobil poškodovan, potrebno je pregledati vse prage, blatnike in ostale kotičke, ki so skriti, da ugotovimo ali ima avto rjavine. Če se za odkup vozil odločimo je potrebno napisati kupoprodajno pogodbo, da se lahko zaščitimo v primeru, če bi lastnik trdil da ste vozilo ukradli.

Skrite napake: pri skritih napakah gre, ko vozilo že odkupite in šele potem ugotovite da ima vozilo napako. Pri teh napakah mora kupec lastnika opozoriti prej kot v 8 dneh.  Tako da za kakršen koli odkup vozil prej preverite kakšno vozilo kupujete, da ne pride do neljubih nevšečnosti.