Vse generacije obožujejo serijo Gorski zdravnik, saj v njej igra Hans Sigl, možakar srednjih let. V seriji Gorski zdravnik igra lik očarljivega, samozavestnega in pametnega Martina Grubera. Poleg tega, da je zdravnik se v zasebnem življenju dostikrat izkaže za nestanovitnega in malce šibkega. Vsekakor pa to slovenske publike prav nič ne moti, saj so nanj nore tako babice, kot deklice. Celotna zgodba se odvija v gorskem svetu, zato publiki serija predstavlja nek pobeg pred resničnostjo. Takrat za njih obstaja nek drug svet in s tem tudi druga pravila.

gorski zdravnik

Serija Gorski zdravnik se vrti okoli zdravnika in gorskega reševalca Martina, ki rešuje psihološke in zdravstvene težave ljudem okoli sebe. Vsako težavo reši, pri tem pa dela tudi napake. Na ta način se gledalci lažje poistovetijo s samim likom. V glavnem mu ljudje okoli njega napake oprostijo, saj je mestni človek iz New Yorka. V domače gore se je napotil z razlogom, da obišče ljudi, ki jih že dolgo ni videl. Pri tem ugotovi, da ima hčerko Lilli, zato se odloči, da bo ostal. Gorski zdravnik živi svoje življenje nato v avstrijskih Alpah, kjer doživlja razne pustolovščine in izzive. Teh je veliko, saj mu pot velikokrat prekrižajo ženske. Martin pri tem leta s cveta na cvet, vendar mu to skoraj nihče ne zameri, saj je v svojem poklicu zelo predan. Pri tem pomaga veliko ljudem in je skrben oče ter dober prijatelj.

Gorski zdravnik je v resničnem življenju Hans Sigl, katerega tuji mediji izredno obožujejo. Vtisnil se je v srce mnogih žensk, vendar je svoje srce podaril le dvema. Nekaj časa je bil z igralko Katjo Keller, s katero ima tudi sina, kasneje pa sta se razšla. Nato je spoznal Susanne Kemmler ter jo sprejel skupaj s tremi otroci. Gorski zdravnik je v resničnem življenju poročen s Susanne, vendar se tudi s Katjo izredno razume.