Še malo in že bomo zakorakali v čarobni december, kjer ne smejo manjkati fritule. Preberite nasvete za pripravo, da boste lahko pripravili najboljše fritule daleč naokoli.
Fritulam po slovensko rečemo tudi miške – ne glede na to, kako jih imenujete, morate priznati, da so odlična sladica, s katero se radi posladkamo prav vsi. Za miške obstajajo različni recepti – nekateri imajo raje klasične, drugi pa radi eksperimentirajo in v testo dodajajo različne sestavine, ki bogatijo okus. Kakorkoli, pomembno je, da imamo pri cvrtju fritul konstantno temperaturo olja in da jih med cvrenjem obrnemo, da se enakomerno zapečejo. Na koncu je bistveno, da jih še vroče posipamo/prelijemo s sladkorjem, čokolado ali čimerkoli že, da se posip dobro primer testa. Nimate ideje, kako obogatiti klasičen recept fritul? V testo za miške lahko recimo dodate lupinico pomaranče, likerja, soka in stopljene čokolade – pomaranča in čokolada sta vedno dobra kombinacija in tudi pri fritulah ne bo nič drugače. To bo prava eksplozija okusov. Odlično se obnese tudi recept, kjer v maso primešamo kokos in limeto – verjemite, gostje bodo navdušeni nad vašo mojstrovino; pred tem se prepričajte le, da vsi jedo kokos, kajti nekateri ga enostavno ne prenesejo. Če pa ne želite imeti sladkih fritul, lahko pripravite slane in z njimi prav tako navdušite. Vzemite moko, pecilni prašek, sok, poper, parmezan, cheddar sir, zelišča, jajca in mleko, zamesite testo in ocvrite miške. Tudi ta recept je odličen in predvsem zelo koristen za vse, ki se želite izogniti sladkim fritulam. Miške je najbolje uživati tople, zato poskrbite, da bo na kupu cela družina, preden se lotite cvretja fritul.
December je čas, ko uživamo ob kuhanem vinu in sveže pečenih fritulah. Pripravite svoje, najboljše fritule in navdušite goste z izvirni recepti, ki jih bodo navdušili. Pripravite lahko slane in sladke miške, saj boste na ta način zadovoljili vsakega gosta.