Ste vedeli, da se na javni dražbi nepremičnin najpogosteje znajdejo poslovni prostori (pisarne), gostinski obrati in kmetijska zemljišča? Tej so največkrat posledica zarubljenega premoženja, podjetja v stečaju ali dolgov lastnika. Zgrabite priložnost in uresničite vaše sanje – udeležite se javne dražbe in si priborite vaše poslovne prostore po izjemno nizkih cenah.

javne dražbe

Javne dražbe niso prostor za slabo vest, če vas slučajno spreletavajo take misli. Verjemite, da se takim postopkom rubljenja in prodaje premoženja da izogniti, če ste le dosledni in pošteni. Povedano drugače: zakaj je neka nepremičnina prišla na javno dražbo ni in ne sme biti vaš problem, vi samo uživajte v priložnostih, ki vam jih tak način nakupa prinaša.

Če ste resen podjetnik in ne kateri izmed sodobnih espejevcev, gotovo potrebujete poslovni prostor, kjer boste lahko v miru opravljali vaše dejavnost. Poslovni prostori imajo načeloma svojo ceno, definitivno pa je veliko boljša investicija nakup in ne najem. V večjih slovenskih mestih so cene še zmeraj visoke, zato se odpravite na javne dražbe, kjer lahko dobite poslovne prostore in druge nepremičnine po znatno nižjih cenah. Enako velja za gostinske obrate, presenečeni boste nad tem, koliko se jih znajde na javnih dražbah.

Pogosto slišim ljudi ki pravijo, da bi imeli lokal. To je zdaj lahko vaša priložnost! V večini primerov javne dražbe ponujajo lokale, ki so skoraj celostno opremljeni, tako da s tem skorajda ne boste imeli začetnih stroškov. Po uspešno pridobljeni nepremičnini in urejeni birokraciji vam preostane samo še to, da postane vaš lokalček najbolj „cool plac“ v mestu. Verjetno bo to še najtežji del vaše poti kot novopečeni podjetnik.
Če sami menite, da ne boste kos temu podvigu, lahko tudi najamete nekoga, ki bo namesto vas hodil na javne dražbe ter vam zagotovil najboljšo možno ponudbo in lažji začetek poslovne poti.