Kostarika - 300

Narodni parki in rezervati na Kostariki veljajo za raj na zemlji.

V nadaljevanju predstavljamo le majhen delček znamenitosti, katere nam Kostarika ponuja, več pa lahko preberete na  www.nadlani.si/potovanja/kostarika. Z nešteto naravnimi čudesi, prijaznimi ljudmi in živahno kulturo, Kostarika ostaja ena izmed najbolj privlačnih destinacij za popotnike z vsega sveta. Vsaka od teh destinacij ponuja edinstveno doživetje in priložnost, da se poglobite v čudovito naravo in kulturo te izjemne države.

Nacionalni park Manuel Antonio

Nacionalni park Manuel Antonio, eden najbolj priljubljenih in slikovitih narodnih parkov v Kostariki, je prava zakladnica naravne lepote in divjih živali. S svojimi belimi peščenimi plažami, kristalno vodo in bujnimi tropskimi gozdovi, ponuja popolno kombinacijo pustolovščine in sprostitve. Obiskovalci lahko raziskujejo peščene poti, ki vodijo do osupljivih razglednih točk, opazujejo številne živali ali se preprosto sproščajo na eni od idiličnih plaž. Manuel Antonio je tudi odlično mesto za vodne športe.

Vulkan Arenal je naravno čudo, ki s svojo veličastno lepoto in ognjeno prisotnostnostjo, privablja številne obiskovalce.

Corcovado Nacionalni Park

Corcovado Nacionalni Park velja za enega od biološko najbogatejših krajev na svetu. Ta oddaljeni kotiček Kostarike je dom najredkejših in najbolj ogroženim vrst na planetu, vključno z jaguarji, tapirji in škrlatnimi arami. Gosto pragozdno pokrajino prečkajo neokrnjene reke in skrite plaže, kar ustvarja prizore izgubljenega raja. Pohodništvo po Corcovadu je avantura, polna odkritij, saj vsak korak razkriva novo čudo narave.

Arenal Volcano

Arenal je eden najbolj ikoničnih vulkanov v Kostariki. Področje okoli Arenala je znano po termalnih vrelcih. Za adrenalinske navdušence pa Arenal ponuja treking, jahanje, zip-line in številne druge aktivnosti.

Tortuguero Nacionalni Park

Znan kot “Amazonska džungla Kostarike”, Tortuguero Nacionalni Park je dostopen le po vodi ali zraku, kar pomeni, da vam Kostarika ponuja tudi skrivnostnosti in neokrnjenosti narave. Ta edinstveni vodni svet je dom številnih kanalov, rečnih bregov in močvirij, ki zagotavljajo idealno okolje za opazovanje divjih živali, vključno z redkimi vrstami želv, ki prihajajo sem gnezditi. Obiskovalci lahko raziskujejo park z vodenimi čolnarskimi izleti, kajakaštvom ali pohodništvom po označenih poteh, kar omogoča neposreden stik z bogatonaravo tega območja.

Kostarika slovi po osupljivih plažah, ki privabljajo surferje iz vseh koncev sveta.

Playa Santa Teresa

Kostarika je v vasici Santa Teresa, nekdaji mirni ribiški vasi, razvila eno izmed najbolj zaželjenih surferskih destinacij. Z dolgimi peščenimi plažami je Santa Teresa postala sinonim za raj na zemlji. Obiskovalci uživajo tudi v konjskem jahanju ob plaži in okušanju lokalne kulinarike. Santa Teresa ponuja popolno kombinacijo sprostitve, avanture in kulturnih doživetij, zaradi česar je idealna destinacija za vsakogar, ki išče beg pred vsakdanom.