Otroška oprema namenjena hranjenju in spanju otroka je del vsake opreme prihajajočega otroka.

Otroška oprema namenjena spanju otroka spada med najpomembnejšo opremo in jo je potrebno kupiti med prvimi izdelki namenjenimi otroku. Za spanje lahko otrok uporablja zibko ali pa posteljico. Nekateri starši se odločijo, da bo otrok prve mesece prespal pri njima, saj ga ima tako mamica nenehno na očeh. A so strokovnjaki prepričani, da nikakor ni smiselno, da otroka preveč navajamo na spanje skupaj z nami, saj ga bomo kasneje težko odvadili. Otroška oprema, ki je na voljo je zelo raznolika, tako lahko starši izbirajo med najrazličnejšimi posteljicami, od takšnih pletenih, lesenih, do poslikanih ali v obliki kakšne igrače, živali, avtomobila, itd. Povsem drugače je glede hranjenja.

otroška oprema

Otroška oprema namenjena hranjenju ni nujno zlo. V prveh mesecih se tako otrok hrani pri mami. Ko otrok že sam sedi, pa lahko starši kupijo stolček za hranjenje, pri čemer morajo biti pozorni na varnostne pasove, na višino stolčka, na njegovo mehkobo, saj stolček nikakor ne sme biti premehek. Veliko bolje je, da se kupi trd kakor premehek stolček za hranjenje. Strokovnjaki so mnenja, da so najboljši stolčki za hranjenje otroka leseni. Otroška oprema namenjena hranjenju otroka je sestavljena tudi iz različnih kozarcev, krožnikov, skodelic, pribora, slinčkov in še česa. Starši lahko izbirajo med zelo široko paleto izdelkov. Če se nekoliko vrnemo k stolčku za hranjenje, je najpomembneje, da starši pri nakupu preverijo, da je stolček varen, da otrok ne more pasti iz stolčka in da je dovolj stabilen, da ne more kar tako pasti. Otrok naj kosilo je skupaj z nami, zato je morda smiselno, da kupimo le nastavek, ki se pritrdi na stol in omogoča, da otrok sedi za mizo nekoliko višje.

Dodatna otroška oprema kot je pribor, krožniki, skodelice, koarci, slinčki, naj bodo poslikane in otroku čim bolj mamljive.