Otroški vozički so zagotovo eden najpomembnejših nakupov, ki jih boste izvedli pred ali po rojstvom vašega otroka. Potrebovali boste namreč voziček, ki bo izpolnjeval vaše zahteve, na trgu pa obstaja že toliko različnih modelov in možnosti, da boste lahko na koncu ostali kar precej zmedeni. Ena od pomembnih karakteristik vozička pa je tudi tip koles. Boste izbrali vrtljiva ali nevrtljiva kolesa? Katera izbira je sploh boljša?

Otroški vozički
Četudi se zdi, da so kolesa še najmanj pomemben dejavnik vaše izbire, pa temu ni tako. Kolesa so namreč ravno tako, če ne še bolj, pomembna od ostalih karakteristik vašega vozička.

Otroški vozički z nevrtljivimi kolesi ne dopuščajo obračanja vozička v vse smeri. Vendar je tak voziček bolj fiksiran in ga lahko tako hitreje in lažje potiskate naprej ali nazaj, zato je tudi bolj primeren za hitro hojo ali tek. Otroški vozički z vrtljivimi kolesi pa omogočajo vrtenje v vse smeri, kar jih naredi idealne za situacije, v katerih morate veliko zavijati in obračati voziček. Otroški vozički s takimi kolesi so zelo primerni za vožnjo po mestih in supermarketih, vendar so počasnejši in zahtevnejši za vožnjo kot vozički z nepremičnimi kolesi. Taki vozički lahko tudi hitro obtičijo v snegu, pesku ali blatu, vrtljiva kolesa pa so tudi glasnejša od nevrtljivih, zato niso ravno idealna za spečega otroka.

Če želite združiti obe možnosti, je morda najbolje, da izberete voziček z vrtljivimi kolesi, ki se dajo zakleniti. Ta bodo sicer še vedno glasnejša od nevrtljivih, vendar boste lahko v primeru, da se vam mudi, voziček brez večjega truda potiskali hitreje. Zaklenjena kolesa sicer nikakor niso tako močno fiksirana, kot če bi kupili voziček z nevrtljivimi kolesi, vendar je to zagotovo dober kompromis, če se ne morete odločiti za eno možnost.

Ko se torej odločate za nakup vozička in razmišljate o kolesih, ki bi jih želeli pri vozičku imeti, najprej pomislite na to, kje boste voziček večinoma vozili in pretehtajte pluse in minuse obeh možnosti koles.