Otroški vozički so se od časa, ko so bili prvič izumljeni kar zelo spremenili. Princip je ostal sicer isti, košara za otroka na kolesih, vendar spremenili pa so se predvsem materiali, kvaliteta izdelave, kolesa in še marsikaj…

otroški vozički

Otroški vozički prihajajo iz različnih tovarn, kjer vsaka izdeluje neke svoje modele in ni enega modela ki bi bil isti kot nek drug model. Razen seveda, če so ga kopirali Kitajci… Različni modeli obstajajo zato, da če se pohecamo, imajo starši težjo nalogo pri izbiranju ustreznega vozička.

Najprej morajo ugotoviti kakšen tip vozička potrebujejo, kajti obstajajo vozički, ki so narejeni bolj za mesta, in so majhni, lahko, zelo zložljivi. Drugi so bolj masivni, nezložljivi in narejeni iz bolj kvalitetnih materialov z večjimi gumami, takšni pa so bolj za podeželje in makedamske ceste ali pa travnike. Nekateri otroški vozički pa so bol nekje vmes.

Otroški vozički imajo ponavadi štiri kolesa, ali štiri pare (štiri mesta za kolesa, vendar so kolesa v parih, dva na eno mesto). Taki otroški vozički so zelo stabilni in so tudi najbolj pogostejši, pa tudi bol priljubljeni so med ljudmi. Obstajajo pa tudi trikolesniki, ti so, bi lahko rekli bolj okretni, vendar so manj stabilni ker se z zemljo stikajo samo na treh točkah, res je da imajo vsa kolesa vedno kontakt z zemljo, vendar ob sunkovitih zavojih niso preveč stabilni in se lahko zvrnejo. Takšni otroški vozički so sicer bolj športni in bolj za aktivne ljudi.

Nekateri otroški vozički pa so bolj “moderni” od ostalih v tem, da je v njih tudi nekaj elektronike. Na zadnjih kolesih imajo generator, kateri ustvarjajo elektriko, ko voziček premikamo in lahko potem s tem napajamo luči na vozičku, da smo bolj opazni. Lahko pa se tudi napaja telefon, vendar je potem potrebno iti na malo daljši sprehod če ne želimo uničiti življenjske dobe baterije telefona.