V trgovini, v katero redno zahajam, se police šibijo od najrazličnejših vrst piškotov, ki pa so vsi po vrsti bodisi v kartonastih bodisi v plastičnih škatlah – kaj pa piškoti iz kozarca? Ko sem se sprehajala po tako založeni prodajalni, sem se vprašala, kako to, da še nihče ni prišel na idejo, da bi prodajal piškote, zapakirane v stekleno embalažo. Gospodinje namreč že dolga leta vedo, da se hrana najbolje obdrži prav v steklenih kozarcih, saj je steklo nevtralno po vonju in okusu. Piškoti iz kozarca so dosegljivi na spletnem naslovu www.okusno.si.

piškoti iz kozarca

Ob zadnji peki piškotov nisem imela pri roki primerne plastične škatle, zato sem jih dala v kozarec. Ko so jih videli moji domači, so bili nad njimi navdušeni. Bili so mnenja, da so piškoti iz kozarca še bolj okusni in krhki kot tisti, shranjeni v plastični škatli, da njihovega lepšega videza sploh ne omenjamo. Piškote, ki jih pečem od takrat, spravljam samo še v kozarce, s plastično embalažo sem opravila za vedno. Tako zapakirani piškoti se zelo dobro obnesejo tudi kot izvirno darilo, nad katerim so vsi vidno navdušeni. Nihče namreč ne more prehvaliti prečudovitega vonja, ki ga sprostijo piškoti iz kozarca. Kot darilo se piškotom iz kozarca zelo lepo poda še kozarec doma narejene marmelade iz sezonskega sadja.

Ko sem že mislila, da sem prva, ki se je tega domislila, sem na spletu zasledila malo morje spletnih trgovin, ki ponujajo prav to – piškote iz kozarca! V pestri ponudbi sem zasledila piškote različnih vrst, oblik in okusov, ki so pakirani v nadvse estetske steklene kozarce in resnično izgledajo zelo mamljivo. Ob pregledovanju tovrstnih spletnih strani sem dobila nemalo idej za svoje lastne kreacije, ki jih bom s pridom uporabila pri peki. Vsekakor bi piškote iz kozarca priporočala kot darilo, primerno za prijatelje, družinske člane, sorodnike, pa tudi poslovne partnerje. Takšno darilo ni samo privlačno, ampak tudi unikatno in inovativno. Poleg tega piškoti iz kozarca v nas vzbudijo nostalgijo po otroških dneh. S takim darilom pri obdarovanju nikakor ne morete zgrešiti.