Do odvzema vozniškega dovoljenja pride v primeru, če v dveh letih voznik, s prekrški dobi več kot 18 kazenskih točk, to velja za voznike, ki niso vozniki začetniki, za njih je limita 7 točk. Odvzem vozniške se lahko stori na kraju prekrška, če seveda policist ugotovi, da ste s prekrškom presegli 18 kazenskih točk. Začasni odvzem vozniškega izpita pa lahko odredi tudi sodišče s sklepom. Proti temu sklepu mora voznik odgovoriti v treh dneh, vendar ta ugovor ne bo zadržal izvršitve začasnega odvzema vozniškega izpita.

odvzem vozniške

V primeru da se začasni odvzem vozniške izvrši, lahko sestavite in pošljete predlog za vrnitev začasno odvzetega vozniškega izpita. Kako mora pa ta predlog izgledati, pa se lahko bolj podrobneje informirate na prejšnji povezavi.

Odvzem vozniške ni prav prijetna stvar, saj brez vozniškega izpita ne smete peljati vozila. Zaradi tega postanete odvisni od drugih ljudi, če morate kam iti, morate spraševati in se dogovarjati za prevoz, lahko pa uporabljate tudi javna prevozna sredstva. Odvzem vozniške prinese tudi druge nevšečnosti kot so, da boste morali ponovno opravljati vozniški izpit, ta pa tudi ni poceni. Predlog za vrnitev začasno odvzetega vozniškega izpita, pa vas lahko reši le nekaj od mnogih nevšečnosti.

V času, ko sodišče premleva, ali boste obdržali vozniški izpit ali pa se izvrši odvzem vozniške, lahko med tem normalno uporabljate vozila za kakršnekoli posle jih že potrebujete. Nikakor pa ni priporočeno, da zapustite državo,med tem ko se izvajajo sodni postopki proti vam. V primeru da v rokah držite sklep za začasni odvzem vozniške, obiščite zgornji povezavi. Sklep od sodišča, boste morali skenirati, oziroma, ga spraviti v elektronsko obliko, ter ga poslati na e-naslov ki ga najdete na strani, hkrati se tudi naročite za zdravniški pregled, kjer boste dobili zdravniško spričevalo, ki pa je pogoj za vrnitev začasno odvzetega vozniškega izpita.