Ali ste tudi vi eni izmed tistih, ki mislijo, da bodo tablični računalniki v sorazmerno hitrem času zamenjali do sedaj najbolj uporabljene namizne računalnike oziroma prenosnike? Še ne dolgo let nazaj namreč česa takega kot so tablični računalniki človeštvo sploh ni poznalo. Ekran na dotik? To je bilo nekaj najbolj revolucionarnega, kar je v zadnjem stoletju odkril človek. In kako hitro se je tablični računalniki po tem razvil? Z izjemno hitrostjo! In še vedno se ravno tako hitro razvija.

Živimo namreč v času, kjer imamo že samo na našem mobilnem ‘’pemetnem’’telefonu možnosti različnih aplikacij, katere smo lahko pred leti koristili izključno in samo s pomočjo računalnikov. Si lahko mislite oziroma se lahko spomnite, da je bila še ne dve desetletji nazaj prenosni računalnik tista oh in sploh nova zadeva, ki je dvignila ogromno prahu? Zdaj pa lahko skoraj že vse to ponujajo tablični računalniki oziroma že celo mobilni telefoni.

Tablični računalniki

Seveda so še vedno raznorazni moduli pri katerih osebni računalniki prekašajo tablične. Tu govorimo o sami hitrosti delovanja, odzivnosti, multi uporabnosti…Vendar seveda obstajajo tudi prednosti, katere imajo tablični računalniki, med drugimi tudi nekatere, katere osebni računalniki ne bodo nikoli imeli. Prenosljivost. Seveda se lahko tudi navadne prenosne računalnike kaj enostavno prenaša s kraja na kraj, vendar to lahkoto, katero nam ponujajo tablice ne morajo slednji nikoli prekašati.

Tablični računalniki so namreč izjemno prijazne za uporabo saj jih imamo lahko seboj vedno in povsod, preko njih pa lahko dostopamo do skoraj da vseh osnovnih funkcij, katere potrebujemo. Tako lahko rečemo, da seveda tablice pri resnem delu naših osebnih računalnikov bolj kot ne ne bodo nikoli prekašale, kar tako rekoč niti ni njihov prvotni namen. Lahko pa že dandanes vidimo čedalje več ljudi, ki se odločajo za tablice v osebnem življenju in tako uporabo osebnih računalnikov prepuščajo zgolj poslovni rabi.