Potovanje je postal zelo cenjen hobi in vedno več ljudi je začelo potovati okoli sveta, da bi spoznali nove kulture, se naučili novih navad in preprosto spoznali svet bolje. Po navadi so govorili, da so le mladi potovali okoli sveta, saj ko si star si narediš dom in tam tudi ostaneš. To ni res! Tudi na stara leta je lepo potovati, kaj bo življenje, če nismo spoznali daljnih dežel tako kot je Toki. No, ko smo že ravno omenili Toki, vam bomo povedali nekaj lokacij vrednih ogleda, saj zabava v Tokiu nikoli ne preneha in traja vse do jutranjih ur.

tokio

Prva stvar vredna ogleda, če potujete v Tokio je cesarska plača, katera je ena najbolj popularnih atrakcij in ob enem pove veliko o njihovi zgodovini in kulturi. Naslednja lokacija je za tiste, ki imajo radi modo saj je njihova nakupovalna ulica Ginza zelo znana. Potem so še lokacije, kot so na primer tempelj Senso, narodni muzej narave in znanosti, park in živalski vrt Ueno, narodni muzej, narava in umetnost svetišča Meiji, razgledna točka Tokio Skytree in predstava v gledališču Kabuki-za Ginza. Sicer to ni vse, toliko stvari lahko vidite še v tistem prečudovitem mestu, da bi morali tam ostati kar kakšen mesec da bi si vse ogledali.

Vsako veliko mesto kot na primer Tokio ima tudi kakšne slabe značilnosti. Paziti morate, da ne zaidete v kakšne temne ulice in naletite na težave, še posebej, če ne znate njihovega jezika. Na svetu je veliko kriminala, katerega pri nas na srečo še ne poznamo, ampak lahko o njem spremljamo preko novic. Nekateri ljudje hitro zamerijo iz neznanih razlogov in mogoče sploh ne vemo, da smo nekomu naredili krivico dokler se nam to ne maščuje. Zato, če potujete bodite vedno varni in potujte z kakšnim bližnjim ali prijatelje, sicer pa če greste sami ni nič narobe.