Poškodovan ali pa celo izgubljen zob nam povzroči ne malo težav in tudi sitnosti. Seveda se vsi začnejo tega sramovati in posledično jim pade samozavest in pa svoj nasmeh začnejo skrivati. Ampak kot veste je dandanes že vse napredovalo in tako je tudi z zobozdravstvom. Zobne prevleke bodo nadoknadile izgubljen zob oziroma popravile zob, če je le ta poškodovan. Vsi vemo, da je to še kako velik problem pri sprednjih zobih, ki se najbolj vidijo.

Zobne prevleke so torej lahko pomoč pri vseh, ki ste izgubili kakšen zob ali pa pri vseh, ki se vam je zob okrušil oziroma poškodoval. Prevleke so narejene iz kvalitetnih materialov, to pomeni da bodo v vaši ustni votlini še dolgo. Prav tako so narejeni iz takšnih materialov, da vi in tudi ostali ne boste sploh opazili, da pa imate zobne prevleke. To je še kako super, če na primer nikomur nočete povedati, da imate namesto zob, zobno prevleko. Lahko imate kovinsko keramične prevleke ali pa porcelanaste. Je pa tudi tako, da vsi ne boste primerni kandidati za prevleke. Če boste imeli vnete dlesni vam zobozdravnik prevlek ne bo delal. Prav tako je pa tudi pomembna ustna higiena, ker če bo zobozdravnik opazil da si redno ne umivate zob vam prevlek ne bo dajal gor.

Zobne prevleke so vedno bolj priljubljen nadomestek zob. Ker so preprosto nevidne in tako nihče ne opazi, da pa imate prevleke jih ljudje naravnost obožujejo. Če imate tudi vi težave z izgubo kakšnega zoba ali pa da je kakšen vaš zob poškodovan se odpravite do vašega zobozdravnika. Ta se bo odločil kakšna rešitev je najboljša za vašo stanje. Kot sem pa rekla ena izmed rešitev je zobna prevleka in čisto možno je, da se bo zobozdravnik odločil za to rešitev. Boste videli da boste s prevlekami zadovoljni.