Iščete talno oblogo, ki bo popestrila vaš dom, potem kliknite na spletno stran www.floor-experts.si/izdelki/laminati. Laminati so talne obloge za katere je značilna vsestranskost, funkcionalnost in vzdržljivost. Hkrati pa nudijo neskončno možnosti videza površin, na voljo je več kot 700 različnih vzorcev, tako da lahko izberete talno oblogo glede na vaše specifične potrebe in tudi želje.

laminati

Laminati so odlična izbira za prenovo doma.

Laminati – enostavno in hitro polaganje
Če ste v naglici zaradi nujne selitve ali si samo želite hitre prenove, je laminat prava izbira za vas, saj vam jih mojstri hitro položijo v želen prostor. Ker so zelo vzdržljivi, se lahko zanesete na njihovo odpornost, praske in udarce. V splošnem se laminate deli na različne razrede obrabe (W31, W32 in W33), glede na pričakovano obremenjenost prostora, v katerem bo laminat položen. Nega in vzdrževanje laminatne talne obloge je prav tako preprosta.

Laminati – dostopna talna obloga
Ljudje imamo v svojih domovih radi domačnost in toplino, zato vedno znova v največji meri izberemo talno oblogo iz lesa. Zato se pogosto znajdemo v dilemi, izbrati laminat ali parket?
Laminati predstavljajo talno oblogo v več slojih, ki imitirajo les, lahko pa tudi kamen in druge materiale. Laminati sodijo med elegantne in trendovske talne podloge, ki se hitro razvijajo. Nudijo nam udobje, funkcionalnost, vsestranskost, vzdržljivost in privlačen videz, zato jih lahko uvrstimo kar med sanjske talne obloge.

A pri izbiri laminata velja previdnost
Na trgu je ogromno različnih vrst laminatov. Naj vas spomnimo, da so kakovostni laminati sestavljen iz več plasti, kjer zgornja plast daje površini laminata vzorec in trdnost, srednja omogoča stabilnost, spodnja pa preprečuje zvijanje. Pri nakupu bodite pozorni na pravo poplavo laminatov po smešno nizkih cenah. Le-ti so običajno narejeni iz manj kvalitetne HDF osnove, ki nimajo zaščitenih robov, zato se ob že manjši vlagi napnejo. Poleg tega so slabše odporni proti udarcem in praskam. Zato pri izbiri laminata ne glejte zgolj na nizko ceno.