Gotovo se spomnite svojega prvega srečanja z živaljo, ki ste jo hoteli imeti za hišnega ljubljenčka ampak je bila na žalost prevelika za v vaš dom. Takrat ste gotovo bili zelo žalostni, ker žival niste mogli s sabo vzet ampak tako pač je saj skrbeti za žival ni tako lahko, kot se nekaterim zdi. Nekateri kupijo živali in se jih hočejo že takoj naslednji dan znebiti in ravno zato, da do tega ne pride obstaja živalski vrt, kjer imajo za vas na ogled čez 500 različnih vrst živali. Vaši otroci bodo gotovo veseli, saj poskusite se spomniti kako ste se vi počutili, ko ste prvič šli z vašimi starši v živalski vrt.

Če ga že dolgo časa niste obiskali potem ga morate čim prej, saj se je v zadnjih letih živalski vrt čisto spremenil. Včasih so bile tablice, ki so imele opis živali slabo vidljiv in premalo opisan s katerim nismo izvedeli veliko informacij o živali. Ravno zato je živalski vrt za vas naredil nove tablice, ki imajo vse osnovne informacije, ki jih rabite vedeti o živali (čas parjenja, višina, dolžina…). Če ne izveste informacije, ki bi jo radi vedeli pa lahko vprašate oskrbnika, če ga vidite kje zraven in vam bo on vse povedal, kar ga boste vprašali. Živalski vrt

Živalski vrt priporoča obisk bivališča malih (morski prašički, hrčki…) in domačih živali (poniji, prašički, kozice…) v katerem bo vaš otrok lahko božal živali in izvedel kako se obnašati zraven živali ter se naučil kako skrbeti oz. ravnati z živaljo, ki je večja ali manjša od njega. Živalski vrt vam nudi različne ponudbe, kot so praznovanje rojstnega dneva in oskrbništvo živali za en dan. Če hočete biti oskrbnik za en dan se morate predhodno najaviti in če hočete vašega najmlajšega presenetit lahko tudi njega prijavite in mu naredite celo leto lepše. Če hočete živalski vrt pogostokrat obiskat potem vam nudijo tudi mesečno in tedensko karto po zelo ugodni in nizki ceni. Živalski vrt ima tudi organizirane različne dogodke za počitnice, noč čarovnic, dedka mraza, novo leto tako, da če slučajno ne veste kam bi takrat šli ste zmeraj dobrodošli v živalskem vrtu, saj živali tudi potrebujejo ljubezen in oskrbo.