Celulit ali pomarančna koža je ena najpogostejših nadlog, ki pesti ženske. Večina žensk se v svojem življenju prej ali slej sooči s to težavo in takrat pomisli na različne opcije za odpravljanje celulita. Najboljši recept za čim kasnejši pojav celulita je redna vadba in zdrava prehrana. Na ta način naše mišice in podkožna struktura ostanejo čvrsti, koža pa napeta in gladka.

Ko pa se prvi znaki celulita vendarle pojavijo, je za lep in mladosten izgled potrebno odpravljanje celulita. Pri nas je kar nekaj kozmetičnih studiev, ki se ukvarjajo s tovrstnimi postopki, eden najbolj znanih v okolici Ljubljane je vsekakor studio Jonca. Več o njih in o odpravi celulita lahko najdete na povezavi https://jonca.si/odpravljanje-celulita/

odpravljanje celulita

Najpogostejši način odpravljanja celulita je uporaba različnih bolj ali manj kakovostnih in učinkovitih krem, ki se jih redno nanaša na težavne predele kože. Celulit se seveda najpogosteje pojavi na stegnih in zadnjici, na njegov pojav pa niso imuni niti moški. Poleg različnih krem se za odpravljanje celulita uporabljajo še najrazličnejši postopki, na primer limfna drenaža ali kavitacija, pa tudi različne masaže, elektro stimulacije težavnih predelov ter laserska terapija za odstranjevanje celulita.

Seveda pa je še vedno najučinkovitejše zdravilo proti celulitu, za njegovo zmanjševanje in upočasnjevanje razvoja, redna zdrava telesna vadba in pa zdravo prehranjevanje. Za vse to pa je potrebno kar nekaj specifičnega znanja, zato so vam v studiu Jonca pripravili različne individualne programe vadbe in prehrane in na ta način za vsakega posameznika lahko pripravijo celoten paket za zdravo življenje in odpravljanje celulita.

Če imate težave s celulitom jih obiščite in na individualnem svetovalnem pogovoru vam bodo svetovali, kako začeti z vadbo, kako spremeniti prehrano, da bo vaše odpravljanje celulita in njegov počasnejši razvoj čim bolj učinkovit. Pripravili vam bodo celovit program vadbe in individualni jedilnik, s katerim se boste uspešno spopadli s težavami zaradi celulita.