Oralni kirurg je specialist za zobe, ki pomaga pri najtežjih primerih z zobmi. Oralni kirurg izvede operacijo zob in obzobnega tkiva v raznih primerih, ko gre za modrostne zobe, zahtevno puljenje, če se korenina zdrobi, če imate težave z vnetji in obolenji notranjosti zoba in podobno. Običajno dela pod lokalno anestezijo, da pacient ne čuti bolečin. Izberite pa dobrega in zanesljivega, da se vam ne bo kaj zakompliciralo. Pomaga lahko tudi v primerih, ko se orodja za delo z zobmi zlomijo in ostanejo v zobu.

oralni kirurg

Oralni kirurg je skrajna rešitev za komplicirane primere z zobmi. Na primer modrostni zobje največkrat nepravilno izraščajo in rinejo v druge zobe ter jih s tem izrivajo iz čeljusti, kar zelo boli in je nevarno. Velikokrat se dlesni in tkiva zato močno vnamejo. Najprej vas bo napotil na slikanje, da bo videl situacijo in nato se bo lotil operacije, ki ne traja dolgo, največ do 40 minut.

Oralni kirurg vam bo hitro in zanesljivo rešil težavo. Ko bo opravil operacijo, bo rano zašil s šivi, ki razpadejo čez čas sami in lahko odidete domov. Sicer bo krvavitev še nekaj časa trajala in jemati boste morali antibiotike, da se vam ne bo kaj kompliciralo ter okužilo. V nekaj dneh pa boste kot novi.

Oralni kirurg rešuje tudi obolele zobe za kariesom in korenine, ki se vnamejo ter zobozdravnik ne more dostopati od njega in do živca, da bi ga zdravil. Kirurg bo zob odprl in odmaknil dlesen ter opravil čiščenje. Nato bo zapolnil luknje ali vstavil zdravilo in šele, ko je zob zdrav, bo naredil trajno polnilo.

Kirurg je tisti, ki se zadnji trudi rešiti vaše zobe in lahko tudi večkrat ponovi zdravljenje, če pa po enem letu ni nič boljše, pa se na koncu ponavadi odloči za odstranitev zoba in ga spuli. Potem vam ga lahko nadomesti z drugim, z vsadkom na primer.