Pogosto slišimo, da je vrst gradenj res veliko. Pasivna gradnja je v zadnjem času pogost del pogovora, v katerem lahko izvemo, da je pasivna gradnja lahko kar draga in da si je v resnici ne more privoščiti prav vsak. Toda, če stvar analiziramo bolj podrobno, ugotovimo, da temu ni tako, saj je pasivna gradnja lahko cenejša od vseh ostalih gradenj, in sicer v primeru če se je lotimo na pravi način.

Pasivna gradnja kot rezultat prinaša pasivno hišo. Pravijo, da so tovrstne hiše predvsem hiše za ljudi, ki pripadajo srednjemu sloju. Pasivna gradnja s pasivno hišo ljudem, ki se odločijo zanjo, ponuja svež zrak, enakomerno temperaturo, svetle bivalne prostore ter nizke vzdrževalne stroške. Vse našteto je izjemnega pomena za današnji čas, predvsem slednje, saj so nizki stroški več kot le dobrodošli.

pasivna gradnja

Lahko torej še enkrat poudarimo, da je pasivna gradnja zelo varčna gradnja oziroma pasivna hiša zelo varčna hiša. Je pa res, da moramo pri tovrstni gradnji investirati nekoliko več v izolacijo, tesnjenje ter v kontrolirano prezračevanje. Posledično pa moramo vedeti, da se s tem izognemo nekaterim drugim stroškom.

Pasivna gradnja nam narekuje fiksno zasteklitev, ni nam potrebno klasično ogrevati hiše, potrebujemo manj ogrevalnih teles, enostavno gradnjo ter prezračevanje, za katerega moramo vedeti, da je eden od večjih stroškov, ki pa se kasneje izkaže za zelo koristnega in na dolgi rok gledano za zelo varčevalnega.

Če je torej pasivna gradnja naše hiše to, kar smo si od nekdaj zares želeli, potem je dobro, da si zelo natančno pogledamo, kaj pasivna gradnja lahko prinese s seboj.  Kot smo videli v nekaj kratkih vrsticah večinoma samo pozitivne reči, kajneda?

Kaj več o tem pa tukaj http://www.aplushisa.si/.