Ribiška družina Bistrica DomžaleRibiška družina z največjim območjem delovanja je  ribiška družina Bistrica Domžale, saj deluje na področju Domžal, Mengša, Cerkelj, Kamnika, Moravč, Dola pri Ljubljani, Lukovice in Kranja. Ker ribiška družina Bistrica Domžale zajema tako veliko območje, je njihovo delovanje porazdeljeno na štiri večja območja, ki so Kamnik, Domžale, Moravče in Pšata. Ribiška družina Bistrica Domžale ima približno tristo petdeset članov, kateri prihajajo iz krajev v okolici, vsak njihov pododbor pa ima tudi svoj upravni odbor. Območje delovanja ribiške družine Bistrica Domžale deluje na področju Kamniške Bistrice, tako kot pove že ime, in sicer od izvira Kamniške Bistrice vse do njenega izliva v Savo.

Ribiška družina Bistrica Domžale je bila ustanovljena leta 1954. Najprej je delovala samo v Domžalah, potem pa je prišlo do združitve z drugimi ribiškim družinam, ki so bile iz Moravč, Pšate in Kamnika.

Če želite postati član društva Ribiška družina Bistrica Domžale morate vložiti pisno vlogo za tako imenovan sprejem v članstvo. Nove člane sprejemajo enkrat na leto, o sprejemu v družino pa ste obveščeni pisno. Član društva Ribiška družina Bistrica Domžale lahko postane vsak, ki mu je v interesu vzdrževanje in upravljanje vod in skrb za populacijo rib ter tisti, ki je opravil izpit za športnega ribiča po opravljenem pripravljalnem seminarju.

Vsi kandidati, ki so še samo pripravniki, morajo v pol leta  po opravljene pripravljalnem seminarju  opraviti še izpit za športnega ribiča. Če pa tega ne storijo, se lahko zgodi, da izgubijo letno ribolovno dovolilnico. Dokler ne opravijo izpita za Športnega ribiča, lahko pripravniki lovijo le v spremstvu člana društva Ribiška družina Bistrica Domžale, ki ima izpit.

Vode za ribolov društva Ribiška družina Bistrica Domžale obsegajo skupaj štiristo kilometrov vodotokov ter 19 ribnikov.

V kolikor bi želeli več informacij o društvu Ribiška družina Bistrica Domžale, lahko obiščete njihovo spletno stran slo-fishing.si.