Sončne elektrarne so kakovostna in trajnostna rešitev za lastno elektriko v vsakem letnem času, še posebej, če se priklopljeni v javni sistem, v katerega oddajate odvečno elektriko in če jo pri vas primanjkujem, jo sprejemate od tam nazaj. Po poračunu se ugotovi, ali ste v plusu ali ne. Vaša sončna elektrarna mora biti prilagojena vašim potrebam električnim odjemalcem, porabi in željam, ki jih imate za objekt, ki bi se napajal z naravno, obnovljivo sončno energijo. Splača se vam naročiti kakovostno sončno elektrarno na ključ.

sončne elektrarne

Kakovostne sončne elektrarne na ključ se izdelajo oz kakovostnih sončnih modulov iz celic, katere sestavljajo po en silicijev kos. Zato so te celice najbolj učinkovite, v naravi do 18 %. Srednje kakovostne celce so učinkovite do 12% in manj kakovostne, k i so sicer manj občutljive na svetlobo in je v tem njihova prednost, pa so učinkovite do 9 % v naravi. Če vam kdo predstavi večje učinkovitosti vedite, da gre za laboratorijske številke, ki v naravi nikoli ne obnesejo.

Sončne elektrarne so možne po vsej Sloveniji. a, kjer je malo svetlobe in je veliko megle ter zimskih dni se bolj splačajo amorfne celice, ki so manj občutljive na svetlobo in zato delajo ves čas, udi e ni sončnih žarkov. To vam bo povedal mojster, kaj se pri vaši situaciji najbolj splača. Seveda morate vedeli, da je  velikosti sončne elektrarne odvisna tudi od vaših porabnikov v gospodinjstvu ali pri poslu. Večji, kot so stroji, več električne energije porabijo, sploh pa hladilniki in skrinje.

Splača se vam naročiti solarno elektrarno na ključ, jer vam bodo strokovnjaki tudi pomagali pri dokumentaciji za elektrarno v primeru, da jo boste priklopili na sistem ter vam tudi uredili papirje za pridobitev nepovratnih sredstev in od države za začetno investicijo, ki ni majhna. Zato se vam investicija povrne že v nekaj letih in elektriko imate potem dobesedno zastonj.