Če vas bo pot tudi letošnje poletje odnesla proti Hrvaški in njenim otokom, vas bo zagotovo zanimala tudi vremenska napoved Hrvaška. V kolikor se boste že odpravili na dopust, vam slabega vremena in vremenskih nevšečnosti zagotovo ne privošči nihče (razen morda nevoščljivih sosedov, a to je že druga zgodba). Ob jadranski obali kot po pravilu vsako leto letuje skoraj milijon Slovencev, zato podatek o tem, da se v poletnih tednih vremenska napoved Hrvaška išče nekajkrat več kot v mesecih izven sezone, ne preseneča prav nikogar.  Pri destinacijah pa smo Slovenci kar dodobra razdeljeni in razdrobljeni – mnogi še vedno prisegajo zgolj na otoke srednje in južne Dalmacije, medtem ko se ostali veliko raje odpravijo na Sloveniji bližje destinacije (otoki ob Kvarnerju in Istra). Generalno gledano pa turisti iz Slovenije predstavljajo na Hrvaškem zelo veliko odstotek vseh tujih turistov.

Vremenska napoved Hrvaška

Ker za področja ob jadranski obali velja mediteranska klima, vam bo vremenska napoved Hrvaška v času vašega poletnega oddiha praviloma zelo prizanesljiva. Dolgi, sončni in vroči dnevi, občasno z obvezno spremljevalko burjo, ponoči pa dokaj hladne noči vas resnično ne bi smeli presenetiti. Verjetno ste že opazili tudi porast takoimenovanih “prekooceanskih gostov” – ti skoraj brez izjeme lepote jadranske obale prihajajo opazovati preko organiziranih križarjenj, ki jih v Jadranskem morju ne manjka. Tudi njih zelo zanima vremenska napoved Hrvaška. Od lepega vremena je odvisen večji del splošnega vtisa o preživetem dopustu. Če imate možnost, da si ob lepem vremenu napolnite baterije in izpraznite vso (ali pa vsaj večino) negativno energijo, boste svoj poletni oddih upravičeno lahko šteli kot uspešno preživet. V nasprotnem primeru pa lahko slabe vibracije prinesete nazaj tomov, tega pa ne bo vesel prav nihče, vključno z vami samimi. Vremenska napoved Hrvaška torej igra zelo veliko vlogo pri slehernem turistu.

Ker je poletje pravzaprav pred vrati, oziroma se je že začelo, vam lahko le zaželim, da bi tudi vam vremenska napoved Hrvaška ob vašem dopustu bila naklonjena.