Zaprtje ali zapeka je težava, ki se pojavlja kar pri 80% starejših ljudi zaradi nepravilne prehrane. V nekaterih primerih pa se pojavljajo tudi pri mladih. Kako to težavo najlažje odpraviti? Najbolje se jo je lotiti z naravnimi odvajali, ki lahko hitro učinkujejo in odpravijo to težavo-

Več informacij ter nasvetov glede odprave zaprtja najdete na spletni strani: www.avogel.si/nasveti/alfred_vogel_zaprtju.php.

Na trgu lahko najdete različna rastlinska odvajala, ki vam bodo pomagala odpraviti zaprtje. Zakaj pa se sploh pojavi zaprtje? Razlogi so različni. Lahko je nepravilna prehrana slabo počutje ali stres. Zaprtje lahko postane nevarno ob nastanku zlate žile oz. hemeroidov kar je zelo neprijetno in boleče. Tudi pri samem iztrebljanju nas boli in težje iztrebljamo. Zato pride tudi do glavobolov in utrujenosti vsak dan pa smo tudi bolj tečni.

zaprtje

Krivec za zaprtje pa je tudi dehidracija. Kot že vsi vemo je nujno potrebno popiti skozi dan dovolj tekočin, da lahko telo opravlja svoje procese brez težav. Drugače se bo telo pred izgubo teh tekočin zavarovalo z zaprtjem. Da ostanemo zdravi je zelo pomembno, da se držimo nekaterih pravil in skrbimo za svoje telo. Za odpravo zaprtja je dobra tudi sirotkina tekočina, repa, kislo zelje in druga zelenjava ter jogurti. Hrana mora vsebovati tudi dovolj maščob vendar spet teh maščob ne sme biti preveč saj so nekatere maščobe dobre in blažijo zaprtje druge pa so slabe in zaprtje povzročajo.

Ključ za zdravo življenje je torej dovolj popite tekočine vsako dnevno gibanje in hrana, ki pomaga da ostanemo zdravi torej sadje zelenjava jogurti in podobno. Za več nasvetov kako se znebiti zaprtja se obrnite na spletno stran avogel.si kjer je gospod Vogel razložil katere težave povzročijo zaprtje ter kako se ga lahko najpreprosteje znebimo z uporabo naravnih sredstev ter pravilne prehrane brez pomoči zdravniškega osebja.