Odkup vozil in prodaja rabljenih vozil sta dve storitvi na področju avtomobilizma, ki sta postali izjemno priljubljeni, saj se ljudje zaradi drastičnega padca cen avtomobilov v zadnjem času veliko raje odločajo za nakup rabljenega vozila pri podjetjih, ki ti starega odkupijo in ponudijo novejše rabljeno vozilo. Novim vozilom, namreč cena drastično pade že po enem letu uporabe, in sicer za deset do petnajst odstotkov. Na drastičen padec cene avtomobila vplivajo najrazličnejši dejavniki, padec cene pa je odvisen tudi glede na znamko avtomobila. Cene avtomobilov luksuznih proizvajalcev padajo bistveno manj od tistih, ki proizvajajo cenejše avtomobile za družinsko uporabo ali vožnjo po mestu. Na padec cene avtomobila, torej kot že omenjeno, vplivajo najrazličnejši dejavniki, ki se razlikujejo glede na znamko avtomobila. V prvih dveh letih na ceno najbolj vpliva število izdaje novejših verzij vozila, kar je največji vzrok za padec cene. Vaš novi avtomobil bo tako v prvih treh letih izgubil kar tretjino svoje originalne vrednosti, zato raje dvakrat pomislite preden se odločite za nakup popolnoma novega avtomobila. Velik vzrok za padec cene pa je tudi potek garancije, ki se večinoma izteče v prvih treh letih od nakupa avtomobila, spet ta pa je odvisna od posamezne znamke vozila. V naslednjih letih pa na ceno avtomobila, ko gre za odkup vozil, vpliva predvsem ohranjenost, prevoženi kilometri ter pogostost servisiranja.

Staro za novoZnano je tudi dejstvo, da se je nivo kvalitete avtomobilov v zadnjem času bistveno dvignil in so zato posledično tudi rabljena prevozna sredstva velikokrat, po nekajletni uporabi še vedno dovolj kvalitetna in ne povzročajo pretiranih težav z okvarami. Seveda pa je kvaliteta rabljenega vozila odvisna tudi od tega, kako dobro je za avtomobil skrbel prejšnji lastnik. Pomembno je torej, da je bilo rabljeno vozilo predhodno redno servisirano, uporaba pa je bila takšna, da je vozilo ohranilo najboljši možni nivo kvalitete. Pri nakupu rabljenega vozila pa morate biti nedvomno nekoliko bolj pazljivi kot sicer, saj se na tem področju velikokrat pojavljajo goljufije. Storitvi kot sta odkup vozil, prodaja rabljenih vozil morate zato zaupati le priznanim prodajalcem, ki svojim strankam zagotavljajo le najboljše.
Eno izmed takšnih podjetij je tudi Bp avto, ki svojim strankam nudi le najboljša rabljena vozila. Odkup vozil in prodaja rabljenih vozil v tem podjetju poteka tako, da odkupujejo le prevozna sredstva, ki niso starejša od desetih let, so redno servisirana, lepo ohranjena ter imajo primerno število prevoženih kilometrov. Že to vam lahko pove, da to podjetje odlikuje zanesljivost, posebno pozornost pa dajejo zadovoljstvu svojih strank. Tudi odkup vozil, prodaja rabljenih vozil v tem podjetju poteka tako, da je prijazno predvsem pa enostavno za stranko. Pri nakupu imate tako različne možnosti plačila kot je plačilo na položnice (leasing) ali kredit. Tudi v primeru, ko želite prodati svoj avtomobil, vam je osebje podjetja vedno na voljo za dodatne informacije. Vaš avtomobil lahko odpeljete do njihove poslovalnice ali pa se za ogled ter oceno avtomobila dogovorite tako, da bo ta potekala kar na vašem domačem dvorišču. V primeru, ko bo vaše rabljeno vozilo spoznano za odkup, boste gotovino dobili takoj, dogovorite pa se lahko tudi za menjavo vozila za dražji oziroma novejši model.