ZaslužekVečina ljudi služi denar za preživetje v dolgočasnih službah. A nekateri, so se odločili, da zaslužek ustvarijo na internetu. Služijo s pisanjem blogov ali izdelujejo različne vrste video posnetkov. Blog je spletna stran, kjer se objavljajo različne zgodbe o življenju, zabavne vsebine ali pa čisto kaj drugega. Zaslužek pri blogu se ustvarja z oglasi. Več ljudi, kot klikne na oglas večji zaslužek se ustvarja .

Vlog pa je vrsta videa, kjer prikazujejo svoj vsakdan ali, če so kje na potovanju dan na potovanju. Videoposnetki so lahko vse vrstni od šovov do igranja igric za gledalce. Ljudje služijo denar na veliko različnih načinov. En najlažjih načinov je s pisanjem bloga a za to rabijo dobro poznavanje jezika.

Drugi najlažji način je z Youtube sponzorstvom. Izdelujejo videoposnetke za na Youtubu, ko jih Youtube prepozna lahko dobijo sponzorstvo, s tem zaslužijo denar. Vsak ogled, ki ga dobijo na Youtubu jim da zaslužek, Youtube pobere nekaj procentov in oni dobijo preostalo. Obstajajo pa tudi druge vrste sponzorjev. Lahko jih sponzorira drug kanal. Tako kanal pobere del zaslužka in oni dobijo ostalo. To je lahko še bolj dobičkonosno, saj jim drugi kanali lahko še dodatno plačujejo. Zaslužek na internetu je lahko zelo dobičkonosen.

Zaslužek pa je možen še na kakšen drug način. Odprete lahko tudi spletno trgovino. Tako lahko prodajajo določene artikle za dodatni zaslužek. Lahko pa prodajate tudi doma narejen nakit.

Zaslužek bi lahko dobili tudi od vodenja spletne strani. Lahko naredite spletno stran, ki je zanimiva in ima možnost deljenja, da dobite veliko ogledov na spletno stran, oglaševalci pa vam plačujejo, da so njihovi oglasi na strani.

Vedeti morate, kaj delate na internetu, drugače bo zaslužek slab ali ga sploh nebo. Denar ne raste na drevesih, prav tako ne raste na internetu razen, če znate to narediti. Zato veselo na delo in začnite pisati blog, posnemite video in naredite spletno stran ali spletno trgovino.