otroški vozičkiBližajo se hladni jesenski in kasneje tudi zimski dnevi in marsikatero mamico ob tem zaskrbi, če lahko v takem vremenu sploh gre na sprehod s svojim novorojenčkom. Odgovor je seveda pritrdilen. Vozički obstajajo z razlogom – zagotovo ne zato, da bi se na njih doma nabiral prah, zato le pot pod noge in na svež zrak!
Čeprav je zunaj temperatura okrog ničle, se ne obotavljajte in se z otrokom odpravite ven. Svež zrak vašemu otroku ne bo niti malo škodoval, seveda pa ga je treba pred mrazom ustrezno zaščititi. Otroški vozički imajo na voljo različno tople podloge, ki bodo v hladnih mesecih otroka zavarovale pred mrazom, zato se nikar ne bojte, da bi bilo vašemu otroku premrzlo. Otroka zaščitite tudi s toplimi oblačili, kapo, rokavicami, šalom ter toplimi čevlji in nogavicami. Če je zunaj hladno, a vseeno sončno, pa ga lahko tudi malo posončite. Sonce namreč poskrbi za nastanek vitamina D, ki bo dobro del kostem vašega malčka. Pri tem pa pazite le, da ne bo otroku sonce sijalo direktno v oči. Otroški vozički imajo zato strehe, ki jih lahko spustimo zelo nizko in ki bodo otroka obvarovale pred nadležnimi sončnimi žarki za več informacij preverite tukaj. Če otroka pustite na soncu, redno preverjajte, da mu ni prevroče.
Svež zrak bo otroku zagotovo dobro del. Raziskave kažejo na to, da so otroci, ki več časa preživijo na svežem zraku, tudi manj bolni. Svež zrak pa otroke tudi uspava, kar je še dodatna pozitivna plat sprehodov.
Če pa je zunaj temperatura pod ničlo, raje naredite nekaj krajših sprehodov kot enega daljšega, pri tem pa seveda pazite, da ni otroku prehladno. Notranjost vozička lahko ogrejete tudi s termoforjem, vendar pazite, da se otrok na njem ne bo opekel.
Hladno vreme torej zagotovo ni izgovor za ostajanje doma. Povežite se še z drugimi mamicami in se z vozički skupaj odpravite na sprehod, ki bo dobro del tako vam kot tudi vašemu otroku.