V svetu notranje opreme in oblikovanja je nenehno spreminjanje smernic in sledenje zadnjih trendov prava nadloga. Zaradi poplav idej je zelo potrebno ravnovesje. To ravnovesje prepreči vsako mesečne renovacije doma. Ampak kljub renovacij otroških sob so vsi trendi še zmeraj zanimivi in različnih barv.

Kot vsak novorojenček ali najstnik potrebuje svojo sobo. Take sobe pa morajo biti lepo in tudi varno urejena, ker je poleg lepote tudi pomembna varnost vaših otrok. Tako da se moramo izogibati neekoloških materialov in nekakovostnih oprem. Tako da si moramo z ureditvijo otroške sobe vzeti kar nekaj časa in pri tem tudi veliko razmisliti kakšen material boste uporabili. Za več informacij o otroških sobah si lahko ogledate in preberete na spletni strani http://www.opremisidom.com/category/otroske-sobe/.

Otroške sobeOtroška soba je nekakšen svet oziroma prostor, kjer se Vaš otrok ali najstnik druži, igra, uči, oblikuje svojo osebnost in ima svoj prostor za zasebnost. V otroški sobi mora biti pohištvo prilagodljivo, da se seveda iz kreativnega direndaja spremeni v delovno sobico. In to seveda brez večjih posegov.

Otroške sobe morajo biti prilagojene številnim potrebam in zahtevam, ki jih zagotovo ima vsak otrok in najstnik v času odraščanja. Vključite svojega otroka v urejanje sobe. Ko se seveda pogovarjate o izbiri priljubljenih risanih junakov, pohištva ali o izbiri barv – takrat je najbolje, da se pogovorite z vašim otrokom in ga seveda tudi vključite pri dekoraciji njegove sobe. Če pa ne boste razumeli njihovih želja pa se morate vseeno potruditi, da bo soba vsebovala vsaj nekaj tistega, kar si je Vaš otrok zaželel. Sobe so urejene seveda tematsko. Seveda pa je odvisno od vašega otroka oz. kaj je všeč Vašem otroku.

Za tiste otroke, ki so privrženi športu uredite sobo z športno tematiko (košarka, skate ipd.). Tisti otroci, ki pa radi gledajo risanke, pa jim interier olepšate z risanimi junaki. Kot so Medvedek Po, Snoopy ipd. To pa lahko naredite z posteljnino ali pa z tapetami. Ampak glavno pravilo pri urejanju otroški sob je, da morate imeti domišljijo, polno idej ter spodbuditi morate svojo kreativnost. K temu in seveda čez to zgodbo s seboj vzemite tudi svojega otroka.

Pri izbiri barv za zidove morate tudi paziti, ker barve poudarijo otrokov temperament. Zelena, siva, modra so takšne barve, ki bodo prostor seveda umirile. V nasprotju s temi barvami, to pa so vijolična, oranžna in rdeča pa prostor poživi in da več energije. Če ste se odločili za žive barve je najbolje, da uporabite nežne odtenke, zaradi tega, da prostor seveda ne bo tako nabit z barvo ali utesnjen. V otroški sobi morate tudi zagotoviti kvalitetno zaščito in senčilo pred soncem. Vsaka otroška soba mora vsebovati osenčenje, tako da morate namestiti žaluzije, zavese ali pa rolete, ki jih lahko barvno uskladite z sobo. Tako da bo lahko delovala skladno ne glede na osvetljen prostor ali zasenčena okna.

Otroku izberite tudi kvalitetno vzmetnico, pod in posteljo. Kvaliteta je zelo primarnega pomena in vpliva na koncentracijo, igro in učenje. Vzmetnica mora biti vrhunska, ker more biti udobna in zagotavljati pravilen položaj glave in vrata. V otroški sobi dajte na razpolago seveda dovolj omaric in polic za razporeditev raznih učbenikov, knjig in pribora. Pozorni morate biti tudi na višino namestitev polic, zato da vaš otrok ne bodo potreboval uporabljati stola, da bi seveda dosegel knjigo ali pa kateri koli drugi predmet. Poličke, omare in druga pohištva bodo lahko tudi služili za pospravljanje raznih modelov, igrač ali pa različnih drugih predmetov.

Sobe za otroke

Te predmete bo otrok menjal glede na trenutno »modo« in njegovo počutje. V otroški sobi morajo imeti otroci ali najstniki dovolj prostora na sredini za igranje ali pa kakršno koli delo. Zato morate z razporeditvijo pohištva zelo paziti. Tudi v majhnih sobah lahko naredite nekaj prostora za aktivnosti s pravilno razporeditvijo pohištva. Po možnosti lahko dvignete posteljo in tako naredite igralnico pod posteljo. Vsaka otroška soba mora imeti tudi svojo pisalno mizo, da lahko vaš otrok ali najstnik riše, piše ali pa dela karkoli drugega.

V otroški sobi je tudi primerno imeti ogrevanje. Najboljše ogrevanje je stensko ali talno ogrevanje. Poizkusite se izogibat klimatskim napravam, ker botrujejo alergijam in prehladom. Če ste se pa odločili za ogrevanje z radiatorji, pa je najbolje da izberete čim manj masivne radiatorje z zaobljenimi robovi.

Na spletu lahko najdemo več kot 40 različnih trendov za otroške sobe, tako da je odločitev Vaša. Ampak morate dobro razmisliti pri izbiri trenda oz. dizajna, ker tudi trendi vplivajo na počutje otroka.