V sodobnem svetu so računalniki skorajda že obvezni v vsakem domu. To pa zato, ker zahtevajo šole in občasno tudi službe, da moraš naredit kaj takega, česar brez računalnika ne moreš, na primer poročila, seminarske naloge ali pa tudi navadne domače naloge. Z računalniki lahko tudi izveste skoraj vse kar se dogaja v Sloveniji ter po celem svetu, seveda za to potrebujete še internet, za katerega bi tudi lahko rekli, da ga je obvezno imeti.

Računalniki

Torej ko kupujete računalnik, se morate najprej vprašati, ali potrebujete prenosni računalnik ali pa namizni. Oba imata svoje prednosti. Prenosni računalnik je zelo dober, da ga imate kjerkoli želite, saj je majhen in lahek za prenašanje po stanovanju, če želite delati za šolo na mizi, gledati filme na kavču ali pa v postelji. Ima pa tudi slabost in to je, da bi morali plačati več, za iste karakteristike, kakor če bi kupovali namizni računalnik. Torej če ne rabite prenašati računalnika v službo ali pa kam drugam, je boljše, če izberete namizni računalnik.

Računalniki se uporabljajo tudi za zelo različne namene. In to je druga stvar na katero morate gledati pri nakupu. Računalniki so lahko za pisarniške namene, igranje igric v prostem času ali pa za kakšno bolj zahtevno uporabo. To pa je dobro vedeti zato, ker če rabite računalnik samo za pisanje dokumentov ter brskanje po internetu, lahko kupite računalnik, ki je bistveno cenejši od računalnikov za igranje igric, saj potem ne potrebujete zelo dobre grafične. Da bi pa igrali najnovejše igrice na najboljši kvaliteti, boste pa morali plačati kar veliko vsoto denarja že samo za grafično, potrebovali boste pa tudi kar dobri procesor. Če se spoznate malo na računalnike in znate sestaviti namizni računalnik, vam priporočam, da kupite vsak del posebej, saj lahko tako malo prihranite na denarju. Računalniki so nekaj, kar vam olajša delo, zato se posvetujte s strokovnjakom in mu povejte za kaj boste računalnik uporabljali, da vam bo pravilno svetoval.